Blog

Samenvattingen verkopen

Start met verkopen

Samenvattingen kopen

Bekijk samenvattingen

Oefentoetsen

Start een oefentoets
Bijverdienen studenten | 11 juni 2021 | Door: Linda Linda Goes

De leukste bijbanen voor de zomer!

Horeca

Heel origineel is het misschien niet, maar één van de leukste bijbanen in de zomer is toch wel de horeca! Lekker in de zon op het terras, altijd een leuk muziekje op de achtergrond, een praatje maken met de gasten en lol met je collega’s om vervolgens aan het eind van de dag naar huis te gaan met een broekzak vol fooi. What’s not to like?

Festivals

Hou je enorm van dat heerlijke festivalsfeertje? Dan is een bijbaantje op festivals een must! Je geniet (gratis) mee van de muziek die gedraaid wordt, het lekkere eten of de andere activiteiten die geboden worden. Als je op veel verschillende soorten festivals staat ontdek je bovendien altijd weer iets nieuws. Festivalorganisators zoeken vaak beveiligers en medewerkers voor de schoonmaak en horeca.

Online baantjes

Volg je een opleiding marketing, ICT of communicatie? Kijk dan eens bij de vele online bedrijven die we in Nederland hebben. In de zomermaanden zijn veel vaste medewerkers op vakantie en zoeken bedrijven studenten voor het bijhouden van de webshop en de klantenservice. Zo verdien je lekker wat extra geld en doe je ondertussen heel veel praktische ervaring op. Goed voor je cv!

De leukste bijbaantjes voor de zomer

Campingmedewerker

Als campingmedewerker verkeer je continu in een vakantiestemming! Een groot deel van je werkdagen ben je buiten bezig en omringd door mensen die heerlijk ontspannen vakantie vieren. Lekker rondrijden in een golfkarretje of toch wat meer honkvast achter de receptiebalie? Op de camping heb je veel keuzemogelijkheden in de verschillende werkzaamheden. Theatrale types melden zich aan bij het entertainmentteam terwijl de sportieve student misschien liever bij het zwembad aan de slag gaat.

Chauffeur

Hou je van autorijden en heb je een goed oriëntatie vermogen? Overweeg dan een bijbaan als chauffeur! Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als privéchauffeur voor de zakelijke markt of als ‘BOB’ chauffeur die mensen kunnen inhuren als ze zelf niet meer mogen rijden. Je rijdt dan mensen in hun eigen auto naar huis. Voordelen: flexibele tijden en je komt op de gekste plekken!

‘Kamermeisje’

We zetten hem tussen aanhalingstekens want ook de heren kunnen natuurlijk hotelkamers schoonmaken en klaarmaken voor een nieuwe dag. Tegenwoordig worden dit soort hotelmedewerkers dan ook wel medewerker housekeeping genoemd. Als ‘kamermeisje’ ben je vooral tussen 9.00 en 16.00 uur aan het werk, maar in veel hotels ben je regelmatig eerder klaar. Ideaal als je na je werk door wilt naar strand of terras!

Voor al deze banen geldt natuurlijk dat je evengoed gewoon moet werken voor je centen. Maar op deze manier doe je dat wél op een zomerse manier die past bij jouw studentenleven!

Geef een reactie