F.A.Q.

Wat is kennisdelen?
Op kennisdelen.org kun je diensten gebruiken die ondersteunen in de overdracht van kennis. Wij zijn gestart met het aanbieden van online documenten delen. In de komende periode worden de diensten via Kennisdelen.org uitgebreid, waarmee je op een effectieve en efficiënte wijze je kennisniveau verhogen.

Voor wie is kennisdelen?
Kennisdelen is primair gericht op de student. Het is echter ook toegestaan voor niet studenten en bedrijven om documenten zowel gratis als tegen een vergoeding aan te bieden via onze website.

Hoe werkt het?
Aanmelden
Als je een document wil aanbieden moet jij je eerst aanmelden. Het aanmelden is kosteloos en je hoeft alleen je naam, e-mailadres en onderwijsinstelling te vermelden.

Uploaden
Na je aanmelding kan je beginnen met het uploaden van je documenten. Je kan zelf bepalen of je het document gratis aanbiedt of dat je een vergoeding vraagt. De verkoopprijs kan je zelf bepalen.”

Hoeveel kost het aanmelden?
Aanmelden is volledig kosteloos.

Wat voor documenten kunnen er geüpload worden?
Samenvattingen, aantekeningen, opdrachten, uitwerkingen, projecten, scripties en overige studiedocumenten waarmee je andere scholieren of studenten kunt helpen.

Kan ik ook documenten uploaden voor het voortgezet onderwijs?
Ja, bij Kennisdelen kun je documenten voor het voortgezet en hoger onderwijs uploaden.
MAVO(TL), HAVO, VWO, MBO, HBO en WO

Waar is kennisdelen.org gevestigd?
Kennisdelen.org heeft geen bezoekadres. Wij zijn statutair gevestigd te Emmen (7815LG, 447).

Is kennisdelen.org geregistreerd bij de Kamer van Koophandel?
Kennisdelen.org handelt onder de naam van KD Internet Services B.V. en is opgericht d.d. 16-10-2015.
Kamer van Koophandelnummer 64382192
BTW nummer NL855643249B01

Hoe kan ik een document verkopen?
Nadat jij je hebt aangemeld kan je een document uploaden. Je mag zelf bepalen of je de documenten gratis deelt of dat je er een vergoeding voor vraagt.

Kan ik een document wijzigen of verwijderen?
Ja, in je profiel zijn al je documenten zichtbaar. De documenten die je hebt geüpload kun je vervangen of verwijderen.

Welke bestandsformaten kan ik uploaden?
Het is mogelijk om Word documenten (.doc) en pdf documenten te upload.

Tegen welke prijs mag ik een document aanbieden?
De verkoopprijs kun je zelf bepalen. Je kan het document gratis delen of tegen een vergoeding. Vraag je een vergoeding dan is minimale verkoopprijs € 0,99. Er is geen maximale verkoopprijs.

Hoeveel bedraagt de verkoopcommissie?
We hanteren een verkoopcommissie van 25%. De minimale verkoopcommissie is € 0,50. Dit is om de transactieskosten te kunnen dekken.
Voorbeeld:
Je hebt een verkoopprijs van € 5,-
25% is de verkoopcommissie € 1,25. Hiervan is € 0,50 voor de transactiekosten.
Verkoper                 € 3,75
Kennisdelen           € 0,75
Transactiekosten  € 0,50

Wat is een dynamische verkoopprijs?
Dit is een verkoopprijs die wijzigt naar aanleiding van reviewscores of de vraag naar een document.
Review scores: De verkoopprijs daalt met 5% bij een review score minder dan 3 sterren, een review score van 3 sterren of hoger laat de verkoopprijs met 5% stijgen.
Vraag: De verkoopprijs daalt met 5% als het document een maand niet gedownload is, na een download stijgt de verkoopprijs weer met 5% per download.

De verkoopprijs stijgt nooit verder dan de verkoopprijs die de verkoper heeft bepaald.

Moet ik een document promoten?
Het is je eigen keuze of je jou studiemateriaal promoot. Hoe meer promotie je maakt voor je document des te meer je zult verkopen. Deel de link van je document via bijvoorbeeld Facebook en je zult merken dat je verkopen toenemen.

Wat kan een reden zijn om kennisdelen te promoten?
Promoot de geüploade samenvattingen of andere studiedocumenten via de social media. Je zult merken dat je inkomsten zullen toenemen.

Hoe kan ik mijn gegevens wijzigen?
Log in op je profiel. Daar kun jij je gegevens wijzigen. Lukt dit niet maak dan gebruik van het contactformulier.

Hoe verwijder ik mijn profiel?
Stuur een e-mail naar info@kennisdelen.org of maak gebruik van het contactformulier.

Waarvoor worden mijn profielgegevens gebruikt?
Je gegevens worden niet aan derden verstrekt. De gegevens worden uitsluitend gebruikt ter verbetering van de dienstverlening van kennisdelen.

Welke betaalmethodes zijn er?
Je kan betalen met de methode naar keuze. Je betaald de verkoopprijs van het document en er worden geen extra transactiekosten gerekend.
Kennisdelen biedt de mogelijkheid te betalen met:
IDEAL, Bancontact/Mister Cash, Sofort Banking, creditcard, Paypal, mobiele telefoon, SMS, en Bitcoin.

Hoe kan ik mijn vergoedingen laten uitbetalen?
Indien je voor tenminste € 5,- aan vergoedingen hebt ontvangen kun je in je profiel een uitbetalingsverzoek indienen. Binnen 7 werkdagen ontvang je dit bedrag op je IBAN.

Ik kan niet uitbetalen, hoe komt dit?
Uitbetalen kan vanaf € 5,- en je moet een volledig ingevuld profiel hebben.

Zijn mijn gegevens veilig?
De website is beschermd met het EV (Extended Validation) certificaat. Dit herken je aan groene slotje in de adresbalk van je browser.
Je bent zelf verantwoordelijk voor het regelmatig wijzigen van je wachtwoord en ervoor te zorgen dat je wachtwoord niet bij derden bekend wordt. Wij adviseren om een wachtwoord te hanteren van tenminste 14 tekens, die bestaat uit tenminste één hoofdletter, twee cijfers en één (speciaal) leesteken. Hanteer voor je e-mail account eveneens een complex wachtwoord, aangezien het wachtwoordherstel via het door jou opgegeven e-mail adres plaats kan vinden.
Hulp nodig bij het bedenken van een (sterk) wachtwoord? Kijk snel op deze website.

Je gegevens worden door Kennisdelen niet aan derden verstrekt. De gegevens worden uitsluitend gebruikt ter verbetering van de dienstverlening van Kennisdelen en communicatie tussen Kennisdelen en de gebruikers.

Hoe wordt omgegaan met auteursrechten?
In artikel 1 van de auteurswet staat: “Het auteursrecht is het uitsluitend recht van de maker van een werk van letterkunde, wetenschap of kunst, of van diens rechtverkrijgenden, om dit openbaar te maken en te verveelvoudigen, behoudens de beperkingen, bij de wet gesteld.”

Bij schending van het auteursrecht wordt het account op Kennisdelen.org geblokkeerd en komt het verdiende saldo van de inkomsten in het betreffend profiel te vervallen. Indien je schending van het auteursrecht constateert, meld dit dan via het contactformulier.

Wat is plagiaat?
Als je passages en ideeën uit andermans werk citeert of parafraseert en deze als eigen werk presenteert, pleeg je plagiaat.

Wanneer een gebruiker plagiaat pleegt wordt het account op Kennisdelen.org geblokkeerd en komt het saldo van de inkomsten in het betreffend profiel te vervallen. Indien je plagiaat constateert, meld dit dan via het contactformulier.

Hoe gaat kennisdelen om met auteursrechten of plagiaat?
Wanneer een gebruiker van kennisdelen misbruik maakt of zich niet aan de gelden wet- of regelgeving, wordt het profiel geblokkeerd. De verdiende vergoedingen komen te vervallen.