Boy 7 boekverslag

Boy 7 boekverslag

De titel van het boek staat voor de hoofdpersoon, namelijk Boy 7. De schrijfster van dit boek is Mirjam Mous, zij heeft nog heel veel andere boeken geschreven voor kinderen en jongeren, onder andere de boekenreeks Maffe meiden.

Download de volledige versie van het boekverslag Boy 7

 

Boy 7 boekverslag

Personages

  • Boy 7 / Sam Waters: Dit is de hoofdpersoon, een jongen met blond haar en blauwe ogen. Hij komt bij CooperationX, omdat hij heel goed kan hacken. Hier komt hij samen met Louis achter de ware aard van de Cooperation en daarom wil hij ontsnappen om dit aan de wereld kenbaar te maken.
  • Lara Rogers: Haar ouders zijn de eigenaren van CooperationX, zij werkt voor ze door jongens met een extreem talent te zoeken en ze te laten oppakken. Nadat Sam op de verlaten grasvlakte gedumpt is, zorgt ze dat hij bij haar tantes B&B logeert, zodat ze de informatie die hij bezit, kan onderscheppen.
  • Boy 6 / Louis: Louis zit ook bij CooperationX, omdat hij heel goed kan stelen. Hij is de kamergenoot en beste vriend van Sam en helpt hem te ontsnappen.

Verder zijn er nog veel andere personen, zoals de ouders van Lara, de witpakken, de moeder en het zusje, Kathy, van Sam, de andere boys, en agent Jones, maar zij zijn minder belangrijk dan bovenstaande personages.

 

Schrijfstijl, periode en locatie

Het verhaal is geschreven in de ik-vorm vanuit de ogen van Sam. Hij bevindt zich in Amerika, voornamelijk in de plaatsen Flatstaff en Branding, en natuurlijk ook in het gebouw van CooperationX. De kans is groot dat het in het heden plaatsvindt of een aantal jaar in de toekomst, want er wordt gebruikgemaakt van mobieltjes, maar manipulatie aan de hand van chips in de hersenen is voor zover ik weet tot nu toe nog niet mogelijk. Alleen de epiloog is vanuit de ogen van Lara verteld, ook in de ik-vorm en zij bevindt zich in Amsterdam.

 

Samenvatting boy 7 boekverslag

Het boek bestaat uit vijf delen en een epiloog genaamd Vijf jaar later. De vijf delen heten: De jongen zonder geheugen, Het notebook, Negentig minuten, Hoe Sam Waters op de verlaten grasvlakte terecht kwam en Cooperation X. Hieronder staat een korte samenvatting van deze vijf delen.

Een jongen (Sam Waters/Boy 7) wordt wakker op een verlaten grasvlakte. Hij weet niet hoe hij hier terechtgekomen is. Hij vindt wel een rugzak, met de spullen hierin kan hij uitvinden wie hij is. Een meisje, Lara, brengt hem naar de B&B van haar tante, daar kan hij slapen. Hij gaat op onderzoek uit wie hij is en hoe hij op de grasvlakte terecht kwam. Uiteindelijk vindt hij in een kluisje bij de bowlingbaan een notebook met meer informatie. Hij heet Sam Waters, hij is ‘opgepakt’ vanwege het hacken van zijn schoolcijfers en is terechtgekomen in een soort inrichting, CooperationX. Hij komt er achter dat dit geen inrichting is, maar een organisatie die de wereld wil overnemen en daarom jongens met een extreem talent nodig hebben om ze hierbij te helpen. De ‘boys’ krijgen allemaal een chip, waarmee hun hersenen kunnen worden beïnvloed. Als ze deze chip hebben, kunnen ze illegale activiteiten doen om de organisatie te helpen aan macht, maar hierna wordt hun geheugen gewist, zodat ze hier niets meer van weten. Daarom hebben Sam en zijn kamergenoot Louis (Boy 6) een notebook en ook een opnameapparaat, zodat ze elke keer na een buitenproef weer alles kunnen herinneren. Achterin het notebook zit ook een USB-stick, daar staat al hun gevonden informatie op. In het kluisje zat er ook een, maar dit was een neppe USB als afleiding. Agent Jones en Lara komen binnen om de stick te pakken, maar dit lukt ze niet. Zij willen namelijk niet dat de informatie die daar opstaat uitlekt. Agent Jones stuurt een signaal naar het gebouw van CooperationX, waardoor het binnen negentig minuten zal ontploffen. Sam vlucht om de boys te redden, maar hij wordt achtervolgd. Hij verwijdert zijn chip in een tankstation, dan gooit hij deze in een vrachtwagen, om de achtervolger op een dwaalspoor te zetten. Ook heeft hij nu zijn geheugen terug, dus hij weet nu weer precies hoe hij op de grasvlakte terecht kwam. Zijn ontsnappingsplan werd namelijk onderschept en daardoor werd hij geloosd en dan alsnog gevolgd, door Lara en agent Jones, om zijn informatie te onderscheppen. Als hij verder rijdt naar CooperationX, is de benzine van zijn auto op en ontploft het gebouw. Gelukkig zijn de boys alsnog veilig en de Cooperation wordt gesnapt. Helaas zijn Lara, haar ouders en de medewerkers gevlucht en niet opgepakt.

 

Mening boekverslag boy 7

Ik vind het een goed geschreven boek, omdat het in de ik-vorm geschreven was en. makkelijk te begrijpen en te lezen was. Toen ik eenmaal begonnen was met lezen, kon ik eigenlijk niet meer stoppen, omdat de spanning goed was opgebouwd. De afwisseling tussen heden en verleden maakte het vooral interessant. Wel was het af en toe een beetje voorspelbaar. Het boek is dus zeker aan te bevelen, vooral voor kinderen van 12-15 jaar.

 

Volledige versie boekverslag boy 7

Download de volledige versie van het Boy 7 boekverslag helemaal gratis!

Boy 7

 

Geschreven: KennisDelen

Samenvattingen, samenvattingen verkopen, samenvattingen kopen

Boy 7 boekverslag

Boy 7 boekverslag