Blog

Samenvattingen verkopen

Start met verkopen

Samenvattingen kopen

Bekijk samenvattingen

Oefentoetsen

Start een oefentoets
Studenten en scholieren | 8 januari 2018 | Door: Kennisdelen .org

Erasmus Universiteit verbreekt banden met studentenvereniging RSC/RVSV

Erasmus Universiteit verbreekt banden met studentenvereniging RSC/RVSV

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) heeft besloten per direct de banden met de studentenvereniging RSC/RVSV te verbreken. Dit naar aanleiding van een aflevering van het tv-programma Rambam van BNN/VARA die op 11 januari wordt uitgezonden. Voor deze uitzending over ontgroeningen zijn twee studenten undercover gegaan bij de Rotterdamse studentenvereniging. Vervolgens meldde Rambam dat hierbij een incident heeft plaatsgevonden, waarbij een student bewusteloos is geraakt na een klap tegen het hoofd en naar het ziekenhuis is afgevoerd. Het voorval zelf is niet op de beelden te zien. De Erasmus Universiteit laat weten nader onderzoek naar de studentenvereniging te doen.

 

Stopzetten subsidies

Rambam heeft rector magnificus Huibert Pols de beelden al voor de uitzending laten zien. Pols laat weten dat hij het videomateriaal zeer zorgwekkend vindt en dat zij onacceptabel grensoverschrijdend gedrag tonen. De Erasmus universiteit maakt met alle Rotterdamse studentenverenigingen duidelijke afspraken om de kennismakingstijd veilig te laten verlopen en daarbij geldt: “high trust, low tolerance.” Aangezien het vertrouwen is geschaad, heeft de universiteit de banden met RSC/RVSV opgeschort. De bestuursbeurzen en subsidies voor eerstejaars leden zijn per direct stopgezet. Ook is de studentenvereniging voorlopig niet welkom bij officiële plechtigheden en de introductieweek van de Erasmus Universiteit, de zogenaamde Eurekaweek.

 

Reactie RSC/RVSV

RSC/RVSV ontkent dat er een student met een hoofdwond naar het ziekenhuis is afgevoerd of een hersenschudding heeft opgelopen, maar bevestigt wel dat een student buiten bewustzijn is geraakt. De oorzaak daarvan waren stress en vermoeidheid. De RSC/RVSV betreurt de beslissing van de Erasmus Universiteit om de relatie met de vereniging op te schorten, maar heeft er wel begrip voor. President Tobias de Lange laat weten dat de studentenvereniging haar verantwoordelijkheid neemt en zal inzetten op een cultuurverandering. Daarbij hoopt hij op een samenwerking met de Erasmus Universiteit.

 

Reactie Hogeschool Rotterdam

De Hogeschool Rotterdam heeft de beelden van Rambam nog niet te zien gekregen en zal later bepalen of zij stappen onderneemt tegen RSC/RVSV. Gezien de reactie van de Erasmus Universiteit gaat de Hogeschool Rotterdam er van uit dat het om ernstige beelden gaat. In de eerste week van januari was de Hogeschool Rotterdam nog gesloten. Woordvoerder Jeroen Cok kon dan ook nog niet zeggen hoeveel studenten van de Hogeschool lid zijn van RSC/RVSV en of de Hogeschool subsidies aan de studentenvereniging verstrekt.

 

De uitzending van Rambam Erasmus Universiteit verbreekt banden

De aflevering van Rambam over ontgroeningen heeft als insteek dat het introductieprogramma voor eerstejaarsstudenten te fysiek van karakter is. Eerstejaarsstudenten spreken zich hier in de reportage over uit. RSC/RVSV neemt de klachten van de eerstejaars studenten serieus en zegt dat zij vanaf augustus elk fysiek contact tijdens de ontgroeningen in de introductieweek zal uitsluiten.

 

Samenvattingen voor studenten Erasmus Universiteit

Studenten van de Erasmus Universiteit die efficiënt willen studeren, kunnen samenvattingen kopen van de voor hun studie verplichte literatuur. Deze samenvattingen zijn zowel een uitkomst voor studenten die weinig tijd hebben om alle studieboeken zelf door te nemen, als dat zij studenten helpen om de bestudeerde stof beter tot zich te nemen. Door de samenvattingen van anderen krijgt een student de lesstof immers in andere bewoordingen terug. Studenten die goed kunnen schrijven en helder samenvatten, kunnen hun samenvattingen verkopen en zo wat extra’s bijverdienen.

 

Erasmus Universiteit verbreekt banden

Keyword: Erasmus Universiteit verbreekt banden

Author: Kennisdelen

Korte biografie van Kennisdelen.org.

Geef een reactie