Blog

Samenvattingen verkopen

Start met verkopen

Samenvattingen kopen

Bekijk samenvattingen

Oefentoetsen

Start een oefentoets
Bijverdienen studenten | 24 januari 2018 | Door: Boekverslagen

Bijbaan – Hoe verdien je als student een zakcentje bij?

Bijbaan

Uit het Nibud Studentenonderzoek blijkt dat de gemiddelde Nederlandse student ongeveer 919 euro per maand te besteden heeft. De uitwonende student heeft het met een bedrag van 1116 euro financieel aanzienlijk beter dan de inwonende student, die slechts 616 euro per maand heeft. Toch betekent dit lage bedrag niet dat je op een houtje hoeft te bijten. Als student kun je namelijk op verschillende manieren een leuk zakcentje verdienen. Wij hebben een aantal mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

 

1. Bijbaan – Geef bijles

Tijdens je studententijd doe je veel kennis op. Het geven van bijles is de ideale manier om deze informatie te delen met anderen. Je zou bijvoorbeeld een andere student kunnen helpen om zijn of haar kennis over een bepaald vak bij te spijkeren. Je zorgt ervoor dat iemand een beter cijfer haalt en verdient ondertussen nog een mooi zakcentje bij ook. Ook middelbare scholieren hebben vaak behoefte aan bijles. Veel beta studenten geven bijvoorbeeld bijles in vakken als wiskunde en natuurkunde. Wanneer je nog een stapje verder wilt is het geven van bijles aan kinderen met een leerachterstand ook een optie. Het geeft ongetwijfeld een goed gevoel om iemand te helpen!

 

2. Verdien geld met je stem

Wie weet vind je college volgen al meer dan genoeg en heb je geen zin om bijles te geven. Gelukkig zijn er genoeg andere mogelijkheden om op een leuke manier een zakcentje bij te verdienen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het inspreken van een luisterboek of reclamespotje? Tegenwoordig verdienen steeds meer studenten op deze manier hun geld. Je moet er natuurlijk wel een mooie en melodieuze stem voor hebben. Het is hoe dan ook het proberen waard. Bovendien is het erg leuk om je stem plotseling op de radio terug te horen!

Feitje: Wist je dat studenten gemiddeld 354 euro per maand bijverdienen?

 

3. Verkoop samenvattingen op KennisDelen

Wist je dat je ook wat bij kunt verdienen vanuit huis? KennisDelen is daarvoor de ideale plek! Maak samenvattingen van een bepaald vak en deel dit document op onze online marktplaats. Je kunt je gratis en anoniem registreren en de documenten meteen uploaden. Je mag helemaal zelf je verkoopprijs bepalen. Hoe meer samenvattingen je verkoopt, hoe hoger de inkomsten.

 

4. Verzorg rondleidingen

Misschien woon je al je hele leven in een bepaalde stad. Jij kent ieder hoekje en gaatje van de binnenstad, maar voor toeristen is alles nieuw en interessant. Je kunt hier van profiteren door rondleidingen te geven. Dit is de ideale bijbaan voor studenten met een interesse in cultuur- en geschiedenis. Over jouw stad zijn vast veel interessante historische feitjes te vertellen! Niet voor niets verzorgen veel geschiedenisstudenten met veel plezier historische stadswandelingen.

Let op: studenten met een bijbaan mogen in 2018 maximaal € 14.456 bijverdienen. Bij een hoger bedrag gaat dit ten koste van de studiefinanciering.

 

5. Ga aan de slag in de IT wereld

De IT wereld is ontzettend groot. Er is veel behoefte aan nieuw bloed, zowel studenten als professionals. Wanneer je een IT-studie volgt kun je met gemak een paar uur per week aan de slag. Bovendien krijg je meestal een redelijk goed uurloon en leer je veel over computers. Bekijk welke hogescholen Nederland er zijn en volg een opleiding met baan kansen!

 

bijbaan

Geef een reactie