Blog

Samenvattingen verkopen

Start met verkopen

Samenvattingen kopen

Bekijk samenvattingen

Oefentoetsen

Start een oefentoets
Bijverdienen studenten | 16 juli 2021 | Door: Kennisdelen .org

Zomervakantie of vakantiebaan

Het was een zeer bijzonder studiejaar door alle perikelen omtrent Corona en het op afstand studeren. Voor sommige was het heerlijk om thuis te studeren en wellicht thuis te werken voor andere was het een zware periode. De meeste studenten kijken uit naar een mooie zomer en hopelijk in mindere mate beperkingen om leuke dingen te kunnen doen.

Top 5 vakantiebanen

Veel studenten kiezen ervoor om in de zomer van 2021 te gaan werken en daarmee geld te op de studentenrekening te sparen. Dit zijn de top 5 vakantiebanen 2021 waarmee je een mooi bedrag kunt sparen:

Zorg

De meeste studenten kiezen voor een baan in de zorg. Zeker in de vakantieperiode zijn er binnen de zorg veel vacatures beschikbaar, omdat de vaste krachten dan zelf op vakantie gaan. Er staan vacatures open voor de verzorging van ouderen, verpleging in het ziekenhuis of de thuiszorg. Een uurloon van rond de € 15,- is geen uitzondering. Het voordeel van een baan in de zorg is dat het relevant kan zijn voor een studie die de student volgt. Een nadeel die veel studenten ervaren in de zorg is dat er flexibele werktijden zijn. Er moet gewerkt worden in de avonden, nachten en de weekenden.

Callcenter

Een andere populaire baan voor studenten is het callcenter. Een callcenter medewerker kan op verschillende gebieden ingezet worden zoals sales, informatief of support.

Een sales medewerker probeert diensten of producten te verkopen door mensen op te bellen. Dit gebeurt meestal via een geautomatiseerde bellijst en volgens een script. Er is een relatief laag uurloon maar bij iedere verkoop is er een provisie bonus.

Een callcenter kan ook zijn om vragen van klanten te beantwoorden, zoals factuurvragen, productinformatie of actuele informatie over een product of dienst. In deze situatie is er meestal alleen een uurloon en wordt er niet van je verwacht om een product of dienst te verkopen.

De support medewerker wordt gebeld door een bestaande klant van een bedrijf om te helpen met technische vragen en problemen. Een voorbeeld is een callcenter medewerker voor een internetprovider om klanten die storing hebben te helpen. Deze baan start meestal met meerdere dagen training, zodat de medewerker kan leren op welke wijze problemen op te lossen en om de technische termen te leren en te begrijpen. Bij sommige banen wordt ook van de medewerker gevraagd om producten of diensten te verkopen aan de klant (cross-selling of up-selling).

Horeca- of eventmedewerker

Binnen de horeca en events is er tijdens de zomer normaal gesproken veel vraag. De events gaan voorlopig niet door, waardoor een baan in de horeca meer zekerheid biedt op een inkomen. Belangrijk bij het werken in de horeca is dat een student sociaal en gastvrij is. De gasten die de horeca bezoeken willen meestal goed bediend worden. Het voordeel van het werken in de horeca is de gezellige sfeer en het contact met de mensen. Daarnaast worden er bij het werken in een restaurant meestal fooien gegeven door de gasten. Een leuk extraatje op het uurloon. Een nadeel van werken in de horeca is dat de werktijden meestal in de avonduren en weekenden zijn. Dat heeft dan wel weer als voordeel dat er iedere dag uitgeslapen kan worden.

Studentchauffeur

Voor de studenten met een rijbewijs en een OV-kaart is de baan studentchauffeur een interessante mogelijkheid. Belangrijke voordelen is dat er gereden kan worden in bijzondere en luxe-auto’s. Daarnaast kon je ook regelmatig in contact met bekende en de meer vermogende Nederlanders.

Bezorger

Een baan als bezorger kan op verschillende manieren. De student kan post en pakketjes gaan bezorgen. Er kan een baan bij een logistiek bedrijf gezocht worden als chauffeur of als bijrijder. Een huidige trend is de flexibele baan als bezorger via UberEats. Dit kan zowel op een eigen fiets of scooter in de stad waar de student woont. Het belangrijke voordeel van deze baan is dat er flexibel gewerkt wordt. Dit betekent dat de student zelf kan kiezen welke ritten er uitgevoerd worden. Geen zin om te werken en dit is dan ook niet verplicht.

 

Liever vakantie?

Niet alle studenten willen in de zomerperiode gaan werken en kiezen ervoor om op andere manieren aan geld te komen.

Geld lenen

Voor vele studenten is een studentenlening een uitkomst. Een lening kan zowel bij een bank aangegaan worden zoals roodstaan of een persoonlijke lening. Maar ook via de studiefinanciering DUO kan er geld geleend worden. Ook krijgen veel studenten geld van hun ouders om iets leuks te kunnen doen in de zomer.

Spullen verkopen

Als de studenten deze zomer op vakantie willen en er is extra geld nodig, dan kan dit geregeld worden met het verkopen van spullen. Veel studenten verkopen de studieboeken na afloop van iedere semester of studiejaar.

Een andere mogelijkheid om geld te verdienen met verkopen is het verkopen van samenvattingen of andere digitale producten zoals e-books.

 

Zomervakantie of vakantiebaan

De keuze tussen een zomervakantie of vakantiebaan al gemaakt? Wat het ook wordt een mooie en gezellige zomer gewenst!

Zomervakantie of vakantiebaan

Author: Kennisdelen

Korte biografie van Kennisdelen.org.

Geef een reactie