Blog

Samenvattingen verkopen

Start met verkopen

Samenvattingen kopen

Bekijk samenvattingen

Oefentoetsen

Start een oefentoets
Studiefinanciering | 16 oktober 2017 | Door: Kennisdelen .org

Verhoging rente studielening Rutte III

Verhoging rente studielening Rutte III

De telefoon stond rood gloeiend bij de Landelijke Studentenvakbond door vragen en klachten van studenten en ouders over de plannen van het kabinet. De renteverhoging is een voorbeeld van een maatregel die het vertrouwen in de politiek heeft beschadigd.

In het artikel Studenten ontvangen bonus collegegeld werd al duidelijk dat de politiek een zeer beperkte toezegging doet in het ondersteunen van studenten. Nu lijken de plannen dat er zelfs een renteverhoging op de studentenlening volgt, waardoor dit strijdig is met eerdere toezegging. Juist door de afschaffing van de studiebeurs zou het wenselijk zijn dat er gunstigere leenvoorwaarden van toepassing zijn, waardoor studenten kunnen blijven studeren. Door de renteverhoging wordt er nu juist een drempel opgeworpen om aspirant-studenten te motiveren te gaan studeren. Het is nu juist de onzekerheid die voor mogelijk verlaging van instroom van studenten kan gaan zorgen.

De maatregel van de renteverhoging zou de politiek ongeveer 200 miljoen euro gaan opleveren, waardoor het een wenselijk situatie zou zijn.

Verhoging rente studielening Rutte III

De toegankelijkheid van het hoger onderwijs neemt af naarmate de rente hoger wordt. Het collegegeld wordt voor eerstejaarsstudenten gehalveerd, waardoor de kosten met 200 miljoen euro zullen stijgen. Daar gaat nu tegenover staan dat de rente verhoogd zal gaan worden, waardoor hetzelfde bedrag weer binnengehaald gaat worden. Het lijkt  een sigaar uit eigen doos te worden. De coalitie investeert dus geen cent in het hoger onderwijs en de studenten zijn belazerd.

De studenten met ouders die het al niet breed hebben lijken nu de rekening te moeten betalen. Het is een onbegrijpelijk keuze van het kabinet om geld binnen te halen. De studenten moeten serieus genomen worden en de kansen voor studenten moeten juist verbeterd worden.

 

Bijverdienen als student

Met de versobering van het leenstelsel is het voor studenten een noodzaak om wat bij te verdienen. Via Kennisdelen is dit mogelijk door samenvattingen te verkopen. Veel studeren kan geld opleveren!

 

Verhoging rente studielening Rutte III

Verhoging rente studielening Rutte III

Author: Kennisdelen

Korte biografie van Kennisdelen.org.

Geef een reactie